top of page
Vyhledat

Lenčin dort

Jelikož je to 30 let, co jsou moje tchýňka a tchánek svoji, mimo jiné jsme pro ně měli nachystaný dort. Chtěla jsem udělat nějaký zdravější, ale žádný recept mi úplně nevyhovoval a tak jsem spojila pár mých osvědčených receptů dohromady a voilà nový recept je na světě.


INGREDIENCE:

Těsto

6 vajec

250 g ovesných vloček

150 g vlašských ořechů

3 lžíce čokoládového pudingu

20 g kakaa

30 g čokoládového proteinu

1 prášek do pečiva

10 lžic studené vody

na doslazení čekankový sirup (nebo jiné sladidlo) podle chuti


Do formy na dort: kokosový olej a strouhaný kokos


Krém

750 g mascarpone

300 ml smetany ke šlehání (já použila 500 ml)


POSTUP:

Ovesné vločky i ořechy si rozdrtíme pomocí mixéru a přidáme k pudingu, kakau, proteinu a prášku do pečiva. Promícháme a připojíme pouze žloutky a sirup. Pomocí ručního mixéru směs mícháme a postupně přiléváme 10 lžic vody. Vše pořádně promícháme.

Z oddělených bílků si vyšleháme tuhý sníh. Ten ručně vhněteme do vniklého těsta.

Těsto nalejeme do dortové formy vytřené kokosovým olejem a vysypané strouhaným kokosem. Do rozpálené trouby na 150 °C dáme těsto péct na 30 - 45 minut, poté zesílíme na 170 °C na 20 minut.


Mezitím si připravíme krém. Stačí pouze ze smetany připravit šlehačku a tu smícháme s mascarpone. Vychladlý korpus rozdělíme na 2 půlky a promažeme krémem.


Dort zdobíme ovocem dle fantazie.


Tip: Chtěla jsem mít dort ve tvaru srdce, ale mám pouze kulatou formu. Tak jsem dole odkrojila 2 kusy do špičky a odkrojené části přidala pomocí krému nahoru.











 
 
 

Comments


O mně

Jumping mi vždy dodá pozitivní energii a nespočet endorfinu. Tuto energii se snažím na svých lekcích předávat dál - Vám. Mám svůj osobitý styl a skáču prostě srdcem. Tak vznikl název pro celý můj projekt. Snažím se pro Vás neustále připravovat něco nového a různě inovovat. Ráda pořádám nejrůznější jumpingové párty a vytvářím své vlastní produkty. 

  • YouTube - Bílý kruh
  • Spotify - Bílý kruh
bottom of page