Lenčin dort
- pospichejpomalu

- 20. 4. 2021
- Minut čtení: 1
Jelikož je to 30 let, co jsou moje tchýňka a tchánek svoji, mimo jiné jsme pro ně měli nachystaný dort. Chtěla jsem udělat nějaký zdravější, ale žádný recept mi úplně nevyhovoval a tak jsem spojila pár mých osvědčených receptů dohromady a voilà nový recept je na světě.
INGREDIENCE:
Těsto
6 vajec
250 g ovesných vloček
150 g vlašských ořechů
3 lžíce čokoládového pudingu
20 g kakaa
30 g čokoládového proteinu
1 prášek do pečiva
10 lžic studené vody
na doslazení čekankový sirup (nebo jiné sladidlo) podle chuti
Do formy na dort: kokosový olej a strouhaný kokos
Krém
750 g mascarpone
300 ml smetany ke šlehání (já použila 500 ml)
POSTUP:
Ovesné vločky i ořechy si rozdrtíme pomocí mixéru a přidáme k pudingu, kakau, proteinu a prášku do pečiva. Promícháme a připojíme pouze žloutky a sirup. Pomocí ručního mixéru směs mícháme a postupně přiléváme 10 lžic vody. Vše pořádně promícháme.
Z oddělených bílků si vyšleháme tuhý sníh. Ten ručně vhněteme do vniklého těsta.
Těsto nalejeme do dortové formy vytřené kokosovým olejem a vysypané strouhaným kokosem. Do rozpálené trouby na 150 °C dáme těsto péct na 30 - 45 minut, poté zesílíme na 170 °C na 20 minut.
Mezitím si připravíme krém. Stačí pouze ze smetany připravit šlehačku a tu smícháme s mascarpone. Vychladlý korpus rozdělíme na 2 půlky a promažeme krémem.
Dort zdobíme ovocem dle fantazie.
Tip: Chtěla jsem mít dort ve tvaru srdce, ale mám pouze kulatou formu. Tak jsem dole odkrojila 2 kusy do špičky a odkrojené části přidala pomocí krému nahoru.



![Jumping_Srdcem_-_kaligrafic-web3[1].png](https://static.wixstatic.com/media/585f1c_bd0b7712a5ac4d7e8d9e86a74cc556ec~mv2.png/v1/fill/w_95,h_90,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/Jumping_Srdcem_-_kaligrafic-web3%5B1%5D.png)



Komentáře